Tuesday, October 14, 2014

MINAH OII MINAH

minah ngok ngek
Assalamualaikum wbk ...

Hari ni aku nak story sikit tentang cat yg datang bertandang kat rumah aku since bulan Ramadhan yang lalu. Sampai sekarang dia ni dah jadi regular customer aku.

So bila dah selalu sangat datang bertandang aku pun letak la nama dia Mina, lagi pun dia ni betina ...
Masa mula2 si Minah ni datang dia tengah pregnant, so memang tak sampai hati la bila tengok dia dalam keadaan memboyot tu minta makan. Kebetulan pula masa tu aku tengah nak hantar hubby ke luar pintu, sambil bersalam dengan hubby, dia kata ...

"Sayang, bagi la kucing tu makan nanti yer ..."

Aku angguk jer la, lagi pun memang time tu time anak2 buluss aku makan pun. So aku pun share la juga nasik anak2 buluss aku tu dengan si Minah ni.

Masa berlalu dengan pantas, so Minah pun dah bersalin, rutin harian dia tetap sama, dia akan datang waktu anak2 buluss aku ni makan. Macam mana dia tahu erk ??
Pelik juga, dia duduk kat tingkat bawah, tapi bila time anak2 buluss aku makan sure dia akan mengiaw tanda dia dah sampai ...

Itu lah hikmahnya kan ... Hanya Allah saja yang tahu nilai kehebatan ini. So bila anak2 dia dah besar dia pun bawa anak2 dia tu naik ke rumah aku huhuhu ... tengok la wajah anak2 dia comelll sangat2 tau :)

anak2 minah
Tapi tu la sekarang anak2 Minah semua dah tak ada, mula2 yg warna hitam tu hilang, lepas tu aku terjumpa yg kelabu tu pula mati kat tong sampah, kena langgar barangkali dan yg last sekali si Moyen tu tiba2 hilang ...
Ini lah pic si Moyen yg tengah tidur sebelum beberapa hari dia nak hilang ...

moyen tidur depan rumah ku
So lepas anak2 dia semua dah tak ada, adalah dekat seminggu dia tak naik ke rumah aku, ingatkan dia dah kena buang, maklum la ada sorang uncle tu dia memang marahkan Minah, katanya ...

"Ini kucing manyak jahat, belak lata tempat ooo ..."

Tapi masalahnya Minah tak pula membuang kat rumah aku ni. So aku pun tak der la nak marahkan dia. So aku just biarkan jer la apa yg Minah nak buat,tapi selalunya dia akan tidur jer pun ....tak pun dia akan jadi "JAGA" kat depan rumah kami hehehe ... rasa special la pula, rumah org lain mana ada "jaga" rumah kami yg tersangkut ni siap ada "jaga" tu hehehehe ....

minah jaga
minah dengan anak2 nya
Tapi Minah ni ada bad habbit, dia suka tangkap burung. Macam2 jenis burung dia bawa balik letak depan pintu rumah aku. Aduhai macam nak luruh jantung aku dibuatnya. Ada sekali tu dia bawa balik burung merbah yg masih hidup, tp dah nyawa2 ikan la pun huhuhu ... Aku pun apa lagi terus jerit kat my hubby minta dia datang angkat kan burung tu ... aku siap sapu minyak gamat lagi ...

Tapi malang sekali dalam beberapa minit burung tu pun mati. Aku pun amik la burung tu bagi kat Minah. Tapi dia tak makan pun ...

Dah tiga tiga kali dia buat "supprise gift" kat aku ... Alahai memang tak boleh blah la Minah ni huhuhu ... Aku siap warnig kat dia kalau bawa balik burung lagi aku tak nak kawan dengan dia lagi huhuhu ...

dia bawa geng pulak dah

minah and comot
Hari ni Minah bawa mai geng pulak dah, aku memang kenal dengan si Comot ni. Sebab aku selalu bawa makanan turun bila setiap kali buang sampah kat tong sampah besar. Comot ni memang penunggu tong sampah pun kat bawah tu. Entah mimpi apa hari ni dia ikut si Minah naik ke rumah aku.

So aku pun bagi la je la makanan yg masih ada lebih kat dalam rumah ni. Kita kongsi apa yg ada la yer Nak oiii !!!
Elok jer aku tengah upload pic masuk dalam FB tertiba aku dengar lagi sekor kucing pula berbunyi, rupanya ada lagi sekor warna hitam pula naik, aku tak sempat la nak snap pic ... maklum la kucing jalanan ni bila kita dekat dia lari huhuhu ...

Dulu Minah pun macam tu juga, bila di dekati dia akan lari tapi sekarang tidak lagi. Makin manja ada la. Setiap pagi dia akan cium kasut suami ku, cium kaki suami ku (dah macam filem hindustan la pula hehehe ..) sebelum suami pi kerja.

So inilah kisah tentang si Minah Ngok Ngek hehehe ...
Sampai ketemu lagi ...
Wassalam :)

Sunday, October 12, 2014

PERMATA SURI (PRODUK CNI)

permata suri
Assalamualaikum wbk ...

Hari ni I rajin nak update blog I yg tercomel ni (perasan la pulak :P)
Ok la hari ni I nak celoteh tentang produk yg sekarang I tgh amik, actually dulu pun I pernah amik juga masa arwah mama masih ada, lg pun my mom dulu dealer CNI. So memang every month arwah akan belikan untuk aku.

Tapi tu la masa tu aku tak berapa nak concern sangat pasal kesihatan ni semua. Sekarang bila arwah dah tak ada baru la terhegeh-hegeh nak minum semula, so kena la beli sendiri. Tapi mujur la mak cik aku (adik arwah) pun jadi dealer CNI juga, dapat la aku harga murah sikit kan hehehe ...

Ok aku dah amik Permata Suri dah seminggu, hasilnya badan terasa ringan and aktif pula dalam buat2 kerja rumah ni. Nak kata penat sangat tu tidak la tp rasa ok la, may be masih baru kut, tak per kita cuba tengok dalam tempoh sebulan pula macam mana hasil nya .. :)

Ok disini aku nak share beberapa kebaikkan yg terdapat dalam produk Permata Suri ni yer ...
Aku pun share info ni dari one of the blog tentang produk CNI ni ...
http://permatasuricni.blogspot.com/2008/09/cni-permata-suri.html

permata suri keluaran cni


Kandungan
Manjakani
• Tanin - mengecutkan otot bahagian faraj dan menegangkan otot
• Mengawal rembesan lendir
• Mengawal keputihan
• Melambatkan proses penuaan
• Anti bakteria dan kulat – hilangkan bau yang tidak enak
Jarum Emas
• Anti radang – memulihkan luka, bengkak pada faraj dan bibir faraj selepas
hubungan kelamin
• Tonik perut – Bantu penghadaman dan penyerapan nutrien dan
pembuangan toksin
• Pelancaran kitaran haid
Daun Sireh
• Anti bakteria dan anti kulat – mengharumkan
• Pembuangan angin
Kurma
• Kandungan nutrien yang tinggi – meningkatkan kadar metabolisme
• Bekalan tenaga serta merta
• Kaya dengan serat
Madu lebah
• Bekalan tenaga fizikal serta merta
• Kandungan nutrien yang tinggi – kesihatan kulit dan peredaran darah
Jintan Hitam
• Merangsang sistem imun
• Mencerdaskan minda
• Melancarkan peredaran darah
• Membuang angin
Halban
• Merangsang penghasilan hormon wanita – membantu dalam kitaran haid
• Melancarkan sistem peredaran darah
• Menguatkan otot dan sendi
Kacip Fatimah
• Mengurangkan masalah Pre Menstrul Syndrom (PMS) dan haid
• Menegang dan mengecutkan otot
• Membantu dalam masalah/ penyakit kelamin
Akar Serapat
• Kuasa pemulihan luka/ tenaga
• Menegangkan otot

Spesifikasi: 330ml/ botol
Fungsi khusus:
Ø Menegang dan mengecutkan otot di bahagian faraj, perut dan payu dara
Ø Mengeratkan hubungan kelamin
Ø Membantu dalam proses penyembuhan luka selepas hubungan kelamin
Ø Melancarkan kitaran haid dan mengurangkan masalah yang berkaitan dengan haid seperti PMS dan senggugut.
Ø Mengurangkan masalah keputihan, kegatalan dan bau yang tidak diingini

Fungsi umum:
Ø Meningkatkan sistem imun untuk mengelakkan jangkitan
Ø Melancarkan peredaran darah
Ø Pembentukan bentuk badan yang sempurna
Ø Pembuangan toksin dan angin tubuh
Ø Mengatasi masalah bau badan
Ø Meningkatkan kecerdasan dan kecergasan

Tanda-tanda yang mungkin hadir pada peringkat permulaan pengambilan:

Ø Badan terasa panas (selepas 30 – 45 minit pengambilan)
Ø Untuk pesakit asma, jantung akan terasa berdebar-debar selepas pengambilan
Ø Buasir menjadi kecut dan kelihatan pengeluaran lebihan darah semasa pembuangan air besar
Ø Badan terasa ringan
Ø Bertenaga dan tidah letih
Ø Bau air kencing tengik pada permulaan dan kembali normal selepas 3 hari pengambilan
Ø Air kencing menjadi kekuningan dan berbuih (selepas 3 6 jam)

Perhatian:

1. Tidak sesuai untuk wanita hamil dan kedatangan haid.
2. Untuk mendapatkan kesan yang lebih baik dan cepat, elakkan daripada mengadakan hubungan
kelamin semasa 3 hari pertama pengambilan.
3. Banyakkan minum air sepanjang pengambilan produk ini.
4. Simpan di peti sejuk selepas dibuka.

Saranan Pengambilan:

Minum 2 sudu besar dengan segelas air, 2 kali sehari

Saranan Tambahan:

Minum banyak air sepanjang pengambilan produk ini.
                                                                                                                                                                                




Ok la, hope lepas ni aku boleh up date semula kesan dari pengambilan produk CNI ni yer, harap2 kesannya positif la kan hehehe ...
Mana la tahu lepas ni aku jadi cantik persis Aiswarya Rai ker kan hehehehe ....




Wassalam ....

Thursday, September 18, 2014

BILA SESEKALI TERASA

gambar sekadar hiasan
Assalamualaikum wbk ....

Salam penuh kasih sayang dari ku untuk semua rakan2 blogger. Ok hari ni aku nak celoteh something about myself lately ni.

Entah la kenapa semenjak dua tiga menjak ni aku kerap rasa bosan terutama bila semua kerja2 rumah siap di buat dengan tip top nya hehehehe ....Perasan la tu kan :P

Time tu mula la rasa macam nak kerja semula. Aduhaiiii ....
Macam tu la kalau tertiba rasa BOSAN kat rumah. Nak ajak si kecik Lola tu main dia pun dah tak larat nak main lompat2 dengan aku huhuhu ... lagi pun Lola dah besar, asyik nak berkepit dengan Abam Citam dia jer hehehe ... nak tawin2 la tu :P

Aku pernah suarakan hal ni kat my hubby, macam biasa la jawapan dia "OK" ... tp kalau dia kata "OK" tampa memandang ke wajah ku, itu bermakna "OK" tak bernoktah huhuhu ... means "NO" in silent huhuhu ...

Aku bukan nak minta kerja hebat2 pun, just kerja biasa2 jer. Contohnya jadi Cikgu Tadika ker, jadi Kerani kat syarikat mana2 ker atau full time Tuition Teacher. At least aku boleh balik awal dan ada masa untuk tumpukan pada rumahtangga pula kan.

Bukan tak nak minta kerja yg hebat2 dan yg mengikut spesikasi kelayakkan ku, tp semua yg aku dapat mesti di luar kawasan. Tak kan nak tinggalkan hubby lagi, NO WAY OK !!!
Lagipun kami dah ada rumah kat sini, so better la kerja area2 sini jer kan.

Tengok la macam mana, kalau dapat full green light dari Encik Suami boleh la aku kerja semula, kalau tak maknanya teruskan kerja2 yg ada sekarang ni.

By the way tahun depan aku ada perancangan yg lebih hebat untuk kelas tuisyen aku tu. Aku nak buat lagi satu kelas untuk sekolah menengah pula. Lagi pun ada permintaan dari org sekitar. So boleh la tumpukan sepenuh perhatian untuk kelas tuisyen aku tu.

Kelas tarian pun sama, kalau khidmat aku masih di perlukan, aku akan upgrade my skill untuk lebih mantap. Aku nak buat kelas lakonan pula. Just basic acting untuk anak2 pra sekolah, boleh la kan. Lakonan simple2 jer pun. Bayaran pun kasi up la sikit kan :P

Aku ni tak pandai nak menjual barang on line ke apa, tapi aku lebih suka tumpukan bisnes perkhidmatan. Aku lebih suka buat bisnes secara lansung macam tu. Lagi pun bila jadi guru tuisyen ni aku lebih allert dengan pekembangan dunia pendidikan sekarang ni.

Contohnya macam PT3, mula2 tu agak kurang faham, tapi bila tengok buku2 latihan mereka aku mula faham dan menguasainya, lagi pun aku ada ramai kawan2 yg berkhidmat sebagai guru, so boleh la kami share info sikit2 kan :)

Harap2 tahun depan kalau ada rezeki boleh la aku dapat kerja di kawasan sekitar kami ni, kalau tak nampak nya terus la aku bertakhta di Istana Hinggap (AIMCT Crib) sebagai permaiSURI RUMAH hehehehe ... :)

Wassalam ...
Adios !!

Wednesday, September 17, 2014

PETUA KEJELITAAN

new homemade masker
Assalamualaikum wbk ...

Salam sayang dari saya buat kalian semua ...
Amboi mukadimah macam retiss kan hehehe ... perasan la pula kan :P

Ok today I nak kongsi sikit tentang petua kejelitaan I hahahahaha !!! POYO jer kan bunyi nya hahahaha :P
Jangan MAREEEE !!!!

Ok serius !! macam ni bulan lepas I ada tengok kat youtube cara2 buat masker sendiri kat rumah. Bukan kedekut yer hehehe .. tapi JIMAT OK !! :)

So cari punya cari maka dapat la satu tips untuk serikan wajah yg kusam, kering dan berjeragat. Mula2 tu rasa takut la juga, mana lah tahu tiba2 muka I yg putih ni tukar jadi kaler kuning huhuhu .. Naya Cheq :(

So I just cuba sikit dulu, and yg paling kelakar tu I pakai tak sampai 10 minit lepas tu capet2 basuh sebab takut muka jd kuning. Tapi rupanya tak, sebab kita dah masukkan dengan madu dan susu so benda tu jadi natural.

So I cuba lagi esok nya, kali ni 20 minit baru cuci. Alhamdulillah result makin ok ni hehehehe ...
Maka dengan itu every morning without miss I mesti sapu masker home made I ni.
Oh yer kalau nak resul yg baik better bilas dengan menggunakan span dan air suam. Memang sangat2 menyegarkan wajah and yg paling best wajah akan menjadi kemerah-merahan ... hehehehe comeiii tau :P
Lagi pun memang my dream pun nak kulit wajah yg sihat dan bersinar "trenggggg!!!! ada kadabra!!! " :D

So kalau la ada orang nak cuba I 200% recommended ok!! Memang sangat2 berbaloi, lagi pun menyihat kan dan tak membahayakan sebab no chemical ok !!

Bukan tak boleh nak pakai produk2 yg terjual di pasaran tu,kalau kita yakin dengan kualiti dan keberkesanan nya why not kalau mencuba, lagi pun ok jer kalau sesuai dengan kulit wajah kita kan ...

Tapi I ni tak pakai sebab satunya I tak pandai buat pilihan, yang kedua bila tak kerja dok rumah jer ni kenalah berjimat cermat kan, kesian cik abang I dok cari rezeki, I pulak dok perabih duit dia hish!!! cannot be, cannot be !!! Ketiganya sebab my hubby memang tak izinkan I pakai produk2 yg tak tahu akan asal usulnya and yg paling penting dia memang tak izinkan I dekatkan diri dengan produk2 yg berlambak di pasaran tu. Katanya ada side effect .... So I redha jer la ....

Oh yer I nak belanja sekeping picture I yg diambil semalam .... ramai yg kata nampak kulit wajah I segar hehehe ... bukan nak perasan tapi nak kongsi tips yg berkesan ... Wahh!! ayat tak hengat huhuhu ....

hehehe ... belanja sekeping :P
Ok yer ini picture yg tak edit yer, lagi pun hp cap ayam I tak der pun nak 360 bagai hehehe ... so inilah hasilnya setelah sebulan menggunakan masker homemade ...

Ok cara2 nak buat masker ni senang jer tau ... just amik satu sudu teh serbuk kunyit (kalau ada kunyit hidup lagi bagus), lepas tu letak sesudu teh madu and lepas tu letak pula sesudu teh susu segar, kalau tak der susu segar boleh juga letak yogurt atau kalau tak der juga susu serbuk pun ok juga hehehehe .... Lepas tu mix dengan sedikit air (kalau guna susu serbuk la yer).
Pastikan wajah anda kering yer, kemudian sapu dengan menggunakan berus, tp I guna tangan jer pun, jangan risau gerenti tak kuning.

Kesan pertama yg I nampak ialah jerawat cepat mengecut, biasa la kita ni org perempuan sebulan sekali mesti terbit jerawat tu sebelum cuti2 malaysia ... so kali ni jerawat yg tumbuh tu tak sempat nak mekar dah pun layu hehehehe ... and one more important things is wajah menjadi lembap, lembut dan anjal ... itu yg paling best hehehe ... makin seronok la cik abang I cubit pipi I hehehe ... katanya lebut macam kuih pau hehehehe .... :P

So kawan2 I just share apa yg I dah lalui, hope lepas ni Uolsss cuba la pula yer, mana la tahu lebih cun dan muda kan :)
Kalau ada tersalah cakap tu I mohon ampun dan maaf yer, maklum la terlalu excited bercerita sampai lupa adab dan susila berblog hehehe ...

So jumpa lagi di lain entri ...
Wassalam ...
ADIOS !!!

Thursday, July 10, 2014

GAZA DI BEDIL LAGI

sayunya hati ini 
Assalamualaikum wbk ...

Salam Ramadhan 1435h. Hari ni dah masuk hari ke 12 umat Islam menunaikan ibadah puasa. Alhamdulillah Syukur pada Allah diatas limpah kurnia Mu kepada kami umat2 Mu di Malaysia.

Namun hati kami diruntun pilu bila melihat kawan2 seagama kami yg sedang di zalimi oleh rejim Zionis laknatullah ...

Subhanallah ...
Allahuakbar ...

Sayunya hati ku Ya Allah bilamana melihat gambar2 anak kecil yg tak berdosa mati bergelimpangan. Apalah dosa mereka ??? Apalah salah mereka ??? sehingga puak2 jahanam ini sanggup membunuh orang2 yg tak berdosa ini ...

Dalam banyak2 gambar yg dipost di wall FB, gambar anak diacu senapang (gambar seperti diatas) ini benar2 meruntun jiwa ku. Sebak tak terkata hanya Allah yg tahu. Kaki seolah2 ingin melangkah  ke sana untuk menyelamatkan anak tersebut, tangan rasa ingin mengapai mendukung anak itu lari sejauh yg boleh ...

Subhanallah ....
Peritnya Ya Allah !!!

Tapi apa pun aku hanya mampu berdoa agar saudara seIslam ku selamat di bumi Gaza ....
Lindungilah mereka Ya Allah ....

Kepada yg Syahid Syurga tertinggi tempat kalian ....

Al-Fatihah ....

#PrayForGAZA
#savepalestin

Thursday, May 29, 2014

ANAK-ANAK CILIK KU BUAT PERSEMBAHAN

me and all my cilikss

peace !!
Assalamualaikum ....

Salam sayang buat semua pembaca blog dan blogger2 sekalian. Alahai macam la blog aku ni glamer sangat kan hehehe...

Ok aku nak story tentang hari Selasa yang lepas. Macam ni cerita nya, anak2 cilik aku akan membuat persembahan pertama mereka pada hari tersebut. Baju pun amik mana yg ada, maklum la baju yg sebenarnya belum siap huhuhu ...

Anak2 cilik aku akan buat persembahan sempena Hari Anugerah Kecemerlangan Pelajar SKBI. Dia orang ni persembahan yg pertama tau...kira2 macam opening event gitu..Aduhai kecut juga perut aku ni.

Dah la tu semuanya bilangan pelajar yg akan menari sepatutnya 12 orang, alih2 sorang tak datang and lagi sorang tak nak menari huhuhu..aduhai last minute tu huhuhu...

So aku redha jer la redah apa yg ada hehehe...akhirnya Alhamdulillah semuanya berjalan dengan lancar, Syukur sangat hehehe...

KEMANGKATAN SULTAN PERAK

kemangkatan sultan perak yang ke 34

pertabalan sultan perak yg baharu sultan perak yang ke 35
Hari ini seluruh rakyat Perak khususnya dan rakyat Malaysia amnya berasa sedih dengan kemangkatan Duli Yang Maha Mulia Seri Paduka Baginda Sultan Perak, iaitu Sultan Azlan Shah. Baginda menghembuskan nafas terakhir pada jam 1.38 minit tengah hari semalam (28 Mei 2014) bersamaan 28 Rejab di IJN Kuala Lumpur.

Sebelum majlis pemakaman, pertabalan sultan Perak yang baharu telah diadakan. Raja Nazrin Shah telah dipilih untuk menggantikan tempat Almarhum ayahanda baginda. Maka kini Perak telah mendapat Sultan yang baharu bagi meneruskan legasi kesultanan melayu di negeri Perak.

DAULAT TUANKU !!!

Friday, May 2, 2014

1 MAY - LABOR DAY & 1 REJAB


gambar sekadar hiasan
Assalamualaikum wbk ...

Salam sayang  buat semua rakan2 yang sudi menjengah ke laman blog I yang tak seberapa ini. Merendah diri la pula I ni kan Uolss hehehe...biasa lah I memang dah sejak azali rendah so bila merendah diri alamatnya lagi rendah la jawab nya hehehe... sampaikan orang tak nampak I pun hehehe :)

Ok la semalam kita semua sambut 1 Mei kan, so semua yang berkarja pasti la bercuti kan, orang2 macam I ni tak der la pula nak bercuti apa semua. Dah memang sah2 tiap2 hari ada kat rumah, kerja pun kerja kat rumah kan.

So macam biasa la, hubby I kalau hari bercuti mula la dia melingkar macam ular kekeyangan hehehe...sesekali nak berehat katanya. So aku pun iyer kan jer la. Bangun jer pagi seperti biasa  aku akan mop lantai,bagi makan naka2 buluss dan kemas rumah apa yg patut (walaupun hakikatnya semua dah terkemas tp akan kemas semula juga hehehe...). Elok jer aku masuk bilik semula nak amik kain baju untuk mendobi hubby bersuara,

"Tak payah cuci baju la hari ni, cuaca mendung tu..." Iyer betul juga memang semalam cuaca kat Butterworth agak mendung jer. Dia bersuara lagi ...

"Hari ni kan 1 Mei, hari Pekerja, rehat jer la ..." Katanya sambil tersenyum ...

Aku pun anggukkan jer la. Tiba2 dia kata ...

"Keluarkan ayam, hari ni kita makan menu ala Thai la..."

Hish, biar betul... aku baru jer nak buat breakfast terus terdiam. So lepas dia bersiap apa semua Chef masuk dapur la semalam. Maka terhasil la menu Tom Yam Campur, Ayam Kicap Ibu hehehehe...(sebab guna sos ABC) dan juga nasi beras wangi siam.(guna beras siam yang aku dapat masa bawa budak2 tarian ke Satun tahun lepas)

Jam 11.30 pagi kami dah mula brunch hehehe.. (breakfast plus lunch). Habis jer makan semua mata dah layu la...aku macam biasa la belek2 talipon momei aku tu, hubby pula layan ipad dia. Jam 12.30 aku terlelap sekejap, kebetulan pula time tu hujan renyai2. Lebih kurang 20 minit aku terjaga semula. Begitu juga dengan hubby, lepas jer solat Zuhur hubby sambung tidur semula, aku pula layan novel (layan la konon, masuk muka surat kedua terus rasa boring ...)

Aku bangun lipat baju yg baru diangkat dari ampaian, selesai semua dah jam 3 petang. So apa lagi layan la my feveret drama "Temptation of a Wife" Philippine version,  cerita yg diadaptasi dari drama Korea.

Jam 4 ptg aku dah mula sibuk bagi makan anak2 buluss and mop lantai sekali lagi. Lepas tu solat Asar and hubby sekali lagi masuk ke dapur. Kali ni dia masak nasi goreng untuk menu dinner kami.

Alhamdulillah aku dapat la juga merasa nikmat CUTI dari memasak sempena Hari Pekerja. Dalam kekurangan ku Allah titipkan seseorang untuk menyempurnakan ku Alhamdulillah ...

gambar sekadar hiasan
Kalau ikutkan aku nak puasa semalam, tapi bila fikirkan suami ada kat rumah kena la aku raikan suami. Aku tahu kalau aku minta izin nak berpuasa sure dia izinkan, tapi aku fikir banyak masa lagi. Elok la aku raikan suami yg sedang berehat di rumah.

Dalam kita mengejar pahala jangan sesekali kita lupa pahala yg sedia ada. Lagipun ini puasa sunat bukan wajib lagi kan. Nanti bila dah masuk Ramadhan kita berpuasa sebulan la kan ...

Apa pun itu lah resepi kebahagian kami. Walau tak sehebat mana tapi ia cukup membahagiakan aku. Ini Keluarga Kecil ku. Ini Syurga Dunia ku. In Shaa Allah aku mohon agar kebahagian ini kekal hingga ke Al-Jannah ... AMMIIN ...

Salam Rejab untuk semua ...

Wassalam ...