Tuesday, June 11, 2013

PENANG TROPICAL SPICE GARDEN

welcome to spice garden
Assalamualaikum,

Hari ni hari round island hehehe...amik kau pusing Pulau Pinang sampai lebam la dibuatnya...Mana tak nya aku ni punya la rasa pening Tuhan jer yang tahu. Memang dari kecik lagi aku kalau pi pusing Pulau Pinang memang akan rasa pening...Ingat lagi masa aku tadika KEMAS dulu, ada rombongan naik bas pusing Penang, arwah mama siap bekal kan aku ubat tahan muntah. Aku tidur jer sepanjang perjalanan...Orang lain shiok tengok keindahan aku pula shiok dok layan mimpi...RUGI betoiii!!!

Pagi tadi lepas bagi makan anak2 buluss aku cakap dgn hubby teringin nak makan roti telur...So hubby cakap pergilah bersiap nak breakfast kat luar. Tengah2 bersiap tu dia kata..."Kita pi singgah Penang la Yang..!!" Aku pun apa lagi shiok la, maklum la nak balik kampung halaman la katakan hehehe...

roti telur memang marvelous
Sampai jer kat Penang dia kata nak pi Bukit Bendera, bersungguh2 la kami pun nak ke sana, alih2 tutup la pula under renovation...KICIWA!!! la kami berdua...so plan bertukar...dia kata jom pusing Penang. Maka bermula la episod pusing Penang sampai lebam hehehehe...

Kami singgah kat Tropical Spice Garden di Batu Feringi...memang cantik giler tempat tu, kena pula haruman aroamatik aduhai rasa nyaman dan sangat2 menyegarkan...

So masa nak balik tu sempat la kami membeli ole2 buat buah tangan dari Spice Garden hehehe...bila lagi nak minta dengan hubby kan hehehehe...

ole2 dari spice garden
So masa nak balik tu kami balik ikut laluan Genting Balik Pulau...alahai aku mula la rasa pening...pening dengan jalan yang berbelok2 dan ditambah pula bau durian yg menyucuk hidung...aduhai memang perit huhuhu...so aku pun just pejam mata sampai la turun ke bawah...

Kami singgah makan di Restoreng Awet Muda, kat sana kami terjumpa dengan kawan hubby yg turut makan kat situ...Alhamdulillah kawan hubby belanja ... TQ Dato dan Datin berdua..hanya Allah yang dapat membalasnya...TQ...

bersama datin izan kat restoren awet muda
So lepas jer lunch kami singgah la kat my kampung yang tak macam kampung pun hehehe...macam biasa la Mak Cik dengan Mak Yah punya la hepi kami datang..macam2 cerita nak dibualkan...

So dah habis berbual...kami pun pulang ke rumah...tapi sebelum tu singgah kedai BUNDLE dulu...maklum la hubby aku ni bunddle dengan dia memang tak dapat dipisahkan...aku pun turut sama nyopping...tak banyak pun 3 pasang baju untuk pakai di rumah hehehehe...

So jam 4.30 kami pun balik di rumah...malam ni serius memang kaki aku dah mula sakit..mana taknya panjat tangga kat Spice Garden tu...lepas tu jalan2 lagi kat Genting Balik Pulau hehehe...tp apa pun memang aku hepi sangat bila dapat bersama dengan yang TERSAYANG...bagi ku setiap detik yang indah wajib la kita hargai...kerana ianya datang hanya sekali...dan tak akan berulang lagi...Bila tibanya kehilangan baru kita sedar akan erti kesunyiaan....

ADIOS!!!

2 comments:

Izni Hafiz Abdul Rashid said...

Last time, teman singgah kat bahagian bawah Spice Garden tu jer... Ada tak pic lain kat Spice Garden tu...

Siti Azlina Abdul Aziz said...

Kalau nak tengok pic kat spice garden lagi boleh la ke FB saya...sebab saya up load gambar2 tu semua kat sana...:)