Monday, May 23, 2011

STEAM BOAT LA PULA

aku berposing
mr.hubby berposing
menu yang hendak di steam
nasi putih dan sambal
minuman dan dessert
bahan2 telah di masukkan dalam kuah tom yam
dah siap jom makan
Assalamualaikum,

Tanggal 17 Mei yg lepas bersamaan dengan cuti Perayaan Hari Wesak, kami berdua berjalan2 bershopping sambil makan steam boat kat Johnny's Restaurant.

Kebetulan pula, kat luar hujan renyai2, so rasanya menu yg kami pilih ni memang sesuai bebenor la kan hehehe...Tapi satu jer kami pening kat sini. Bila time nak order, boleh dikatakan ramai pekerjanya adalah warga negara asing, terutamanya Bangladesh. Dia orang cakap punya la cepat, agak pening la juga kami suami isteri nak memahaminya...Cakap omputih pun kami tak berapa nak faham...so main angguk jer la apa yg dia kata hehehe...tapi mujur la dia tak bawa benda yg bukan2 hehehe...

Kami memilih set B untuk dua orang makan. Masya Allah banyak juga tu, rasa nya kalau 4 orang makan pun boleh tu. Memang kenyang sekeyang nya la, tapi kan nasi putih dia sangat sedap la. Rasa macam pulut, dan wangi pula tu. Erm....kalau la korang nak makan steam  boat jom la singgah kat Restoren Johnny's yer.

Kalau korang tak nak kuah tom yam pun tak per korang boleh la pilih sup biasa. Tapi kami berdua ni memang giler tom yam, so itu la yg menjadi pilihan utama. Dah dua kali aku mamam kat restoren ni. Tapi tempat lokasi nya jer yg berbeza. Thn lepas kami makan di Queensbay Penang, thn ni kat Jusco Perda la pula.

So, jom korang kita singgah kat Johnny's Restaurant, pekena steamboat...:-)

3 comments:

Azueriena Norash said...

Kak azue suker jgk mkn stimboat nie..johny alamanda ler 1st time k.azue try..2-3 tahun yg lepas

Siti Azlina Abdul Aziz said...

memang marvelous kan...:-)

chinta... said...

yumyum..nak ctit...