Thursday, November 1, 2012

BACK TO NORMAL

gambar sekadar hiasan
Assalamualaikum...

Hari ini 1 November maka dengan rasminya aku "Back To Normal" means that aku dah kembali menjadi PERMAISURI kat RUMAH..ala kira SURI RUMAH la senang citer hehehe...

Alhamdulillah tahun ni tahun kedua aku dipanggil berkhidmat di Sekolah Bertam Indah Kepala Batas. Tapi kali ni lama betul dari 12 Januari aku berkhidmat kat sana sampai la semalam 31 Oktober 2012. Apa pun aku bersyukur Allah sentiasa membuka peluang dan ruang untuk memberi khidmat ku kepada masyarakat...

Bila dah kembali jadi suri rumah semula ni macam biasa la rutin hidup aku pun totally berubah la. Tapi yg pasti kesibukkan tu akan berkurangan dan aku dapat buat kerja2 rumah dengan tenang...Tak perlu la nak kelam kabut sangat...Maklum la kejar masa...aku ni bukan apa time tidur tu penting bagi aku...aku mesti kena tidur 6 jam setiap malam...kalau tidak mula la kepala tu jadi GELONG :(

So hari pertama ni aku just buat kerja basic jer dulu kat rumah, ala baru nak warm up la katakan hehehe...so hari ni aku cuci toilet, lagipun hari ni aku ada tetamu, Bapak ngan Aunty datang hantar kek masa my Bro aku bertunang last week...

Aku masak Mee Rebus Tulang...Alhamdulillah sedap la pula hehehe....angkat bakul sendiri la pula Uols hehehe, jangan marah la yer...habis dah tak der siapa nak puji so aku puji sendiri jer la :D

mee rebus tulang
Alhamdulillah Bapak ngan Aunty makan banyak la juga...bukan la sedap sangat pun...tapi mungkin lapar la kan sebab aku ni masak punya la lembap jenuh Bapak ngan Aunty tunggu tau hehehe..SORI hehehe...Kalau arwah mama aku masak sure lagi sedap...Alahai syahdu pula tiba2.

Masa makan tadi aku jsut borak2 kosong, lepas habis makan Aunty tanya kat Bapak sedap tak aku masak...Bapak kata sedap...lepas tu Aunty tanya "sapa masak?" Bapak kata "Anak sulung la yg masak..."Aduhai touching sungguh hati aku, sayu pilu semua bersilih ganti...Syukur Ya Allah masih ada yg sayangkan aku...

Aku selalu rasa yg aku ni sebatang kara, yer la kan, mama ngan abah dah ada, famili sebelah abah pun tak berapa nak terima aku, yang aku ada kini suami tempat bermanja dan famili mertua untuk aku berteduh kasih...Harap2 kasih sayang yang Allah titipkan dalam mereka untuk aku akan terus kekal hingga selamanya Ammiin....

So aku harap semoga aktiviti harian aku lepas ni akan bertambah sukses...dan penyakit BOSAN aku tu tak der la menular dengan meluas hehehehe...ADIOS!!

1 comment:

Azueriena Norash said...

wahhhh...dah kembali dok umahh ehh...k.azue nie kalau boleh mmg raser nak dok umahh...kejer berbelas tahun nie raser makin bohsann plakkk....

sedappnyerrr mee rebus tulang tuu....