Thursday, April 21, 2011

CITER MAKAN LAGI

tgh ready nak mamam hehehe...
hish tengok tu punya la kempunan
ni baru la sopan sikit kan :-)
long coney yummy
curly combo cedap tu :-)
macho nachos marvelous
Assalamualaikum,

Hari ni kita citer bab makan lagi yer hehehe...biasa la aku ni kan suka makan. Kali ni aku nak citer betapa aku teringin bangat nak makan A&W ni...hish sampai termimpi-mimpi la di buat nya. Setelah pujuk dan terus memujuk akhirnya mr.hubby bawa juga la aku makan A&W. Bukan apa katanya takut nanti aku kempunan la pula. Hehehe...memang kempunan tahap gaban pun hahaha....

sup tulang
Masa balik dari makan2 kat A&W tu kami singgah pula makan sup. Tapi  kami amik semangkuk jer. Aku dah kenyang la, tapi mr.hubby teringin pula nak makan sup tulang ni. Aku share jer ngan hubby, lagi pun sharing is caring kan :-)...Sup ni memang pekat, kira cukup la segala rempah ratus nya hehehe...lagi pun kebetulan malam yg kami makan sup ni memang hujan. Memang menyelerakan la jadinya :-). Sup ni di jual di gerai area Bagan Ajam ni jer, dah dekat dengan rumah kami la :-).

sate daging 20 cucuk tu
kuah kacang nya memang sedap

laici kang kegemaran ku
Tanggal 12 April, kami keluar makan2 kat AIDYS Cafe yg terletak di area Telok Air Tawar. Kalau sampai situ sure aku akan order laici kang kegemaran ku. Bukan apa kacang tanah nya tu memang rangup sedap betul la. Lepas tu pula banyak rencah dan bahan dalam laici kang ni..memang tak rugi la kalau order :-). Sebenarnya kami meraikan pra hari lahir suami ku yg jatuh pada keeseokannya 13 April. Apa lagi makan time la....Sate kat sini pun sedap, kalau kami datang sini sure kami akan amik sate daging 20 cucuk, memang wajib la :-).

kami order minuman yg sama teh ais
menu mr.hubby char ko teow
ini menu aku maggi goreng
Jumaat lepas, waktu kami balik dari Econsave (lepas beli barang dapur), tiba2 lapar la pula. So kami singgah makan kat area pantai Bagan Ajam. Saja nak cuba kat gerai makan baru. So aku pilih menu maggi goreng dan hubby pula pilih char ko teow. Er... boleh tahan sedap nya. Tapi dah nama pun lapar kan, kayu batu depan mata pun bedal hehehe....Kami makan dalam suasana yg romantik la juga. Mana tak nya waktu tu dah nak senja...dah la tu kawasan tepi pantai, angin sepoi2 bahasa tu, romantik nya :-).

satu milk choc dan satu lagi latte
sate goreng
chicken pop corn
Ok, kali ni citer hari Ahad lepas. Masa tu dah dekat pukul 9.00 malam. Tiba2 hubby ajak keluar minum. Pada mulanya, ya betul nak minum alih2 dah jadi makan dan minum la pula hehehe....Kami pilih ice blended. Manakala makanan kami share, tapi dua menu hehehe...satu sate goreng dan lagi sati chicken pop corn. Yang bestnya chicken pop corn tu di cicah dengan sos mushroom ala chicken chop. Memang sedap. Lokasinya macam biasa la tempat lepak kami kat Robina Corner. Jemput makan kawan2 :-).

kuih muih untuk minum petang
popia goreng dan kuih tako
Yang ni pula menu kami minum petang pada hari Isnin lepas. Kebetulan hari tu mr.hubby ku bercuti. So kami beli kuih kat area Bagan Ajam. Macam2 kuih ada. Tak terpilih di buat nya. Memang sedap2 belaka. Yang menjadi kegemaran ku ialah kuih popia goreng nya. Memang sangat sedap. Tiga2 aku habis kan hehehe...buruk lantak betul la ct oiii.....:-)

chicken wings
kuah pasta
pasta
pasta is ready to mamam
Hari Selasa lepas memang malas nak makan nasi. So aku masak pasta jer la. Kebetulan pula hari tu masa gi Giant ada beli chicken wings yg telah di perap. So balik goreng jer la. Erm..sesekali tukar selera ke western memang sedap kan hehehe...jemput makan kawan2 :-)

So itu la saja kisah makan aku kali ini. Nanti kalau ada lagi kisah pasal makan, sure aku akan kongsi dengan kawan2 yer...Kalau teringin tu jgn la malu2 pergi cari di kedai yg berdekatan atau pun masak sendiri :-) Wassalam...:-)

2 comments:

sheila said...

paling tempting skali char keow tiau itu...

pinjam tisu selai..nak lap air liur ni

AL-QASSAM said...

Tersilap tengok. dah lah pokai hujung2 sem nie.. terpaksalah telan air liur je.