Wednesday, April 20, 2011

KESAN MINUM AIS


Assalamualaikum,

Salam sayang untuk semua rakan2 blog ku. Hari ni artikel yg ku dapat bukan la 100% dari ku, tapi dari rakan ku di FB. So aku cuma share mana yg patut jer. Kalau di lihat pada tajuk, semua sudah sedia maklum apa yg akan aku bicarakan pada hari ini. Aku ni pun giler minum ais juga hehehe...kalau tak dapat rasa macam nak pitam hehehe...

Tapi lepas baca artikel ni, aku terus bertekad akan minum air suam jer lepas ni huhuhu...demi kesihatan aku juga kan...Ini la nama nya pengorbanan yer tak :-).
Jom kita tengok dan baca artikel ni dulu, lepas tu baru la aku buat beberapa kesimpulan yer :-).

Hebahkan kepada kenalan anda dan yang anda sayangi. Kesan Minum AIS.  
Baca dan terus sebarkan kepada teman dan kenalan anda. Serangan Jantung dan Amalan Minum Air Panas.  Artikel ini berguna untuk semua. Bukan sahaja amalan meminum air panas selepas makan, tetapi berhubung SERANGAN JANTUNG!!!!.  Kita tidak akan kehilangan apa-apa, malah  akan mendapat faedah dari amalan ini.    

Kepada sesiapa yang suka minum AIS, artikel ini sesuai untuk anda baca. Sememangnya sedap minum air berAIS selepas makan. Walaubagaimanapun, AIS akan membekukan makanan berminyak  yang baru kita makan.  Ia akan memperlahankan penghadaman kita. Bila lemak-lemak ini terbentuk di dalam usus, ia akan menyempitkan banyak saluran dan lama kelamaan ia akan menyebabkan lemak berkumpul dan kita semakin gemuk dan menuju  ke arah mendapat pelbagai PENYAKIT.  Jalan terbaik, adalah untuk minum sup panas atau air PANAS/suam selepas makan.    

Nota penting tentang SERANGAN JANTUNG!!! Anda patut tahu bahawa bukan semua tanda-tanda serangan jantung akan mula terasa pada tangan sebelah kiri. Berhati-hati juga pada permulaan sakit sedikit-sedikit pada bahagian atas dada anda. Anda mungkin tidak akan mengalami sakit dada pada serangan pertama serangan jantung. Keletihan dan berpeluh adalah tanda-tanda biasa.  Malah 60% penghidap SAKIT JANTUNG tidak bangun selepas tidur.    

Marilah kita berwaspada dan berhati-hati. Lebih banyak kita tahu, lebih cerah peluang kita untuk terus hidup. PAKAR SAKIT JANTUNG berkata, jika semua orang yang mendapat e-mail ini menghantar kepada 10 orang yang lain, beliau yakin akan dapat menyelamatkan satu nyawa.  

Baca ini, ia juga mungkin dapat menyelamatkan nyawa anda!!!!.    
Jadilah teman yang setia dan teruskan menghantar artikel ini kepada teman-teman yang anda sayangi.....!!!! 

Maka dengan itu, mari lah kita sama2 mengatakan TIDAK PADA AIS :-). Bukan la tak boleh minum lansung, tapi sekali sekala boleh kut hehehe...Tapi aku secara personal akan berhenti dari munum air yg berais. Mulai hari ini, waktu ini, saat ini aku dah berazam akan terus berjihad melawan nafsu minum ais :-) insya Allah...

2 comments:

Kak Aini said...

salam, kak aini pun skrg byk minur air suam jer...ais..kurang ler..kalo teringin sgt2 baru minum..lg pun kak aini kan salin operate..kalo minum ais..perut buncit...hihi

SayangSal said...

betul tue....kurangkan ias dala kehidupan seharian.,,tambah-tambah den yg somput nie...kekadang belasah gak..sebab haus sangat.....he he he..minum la air suam....:)