Tuesday, October 4, 2011

KISAH HARI INI

Assalamualaikum....salam hari Selasa yer kawan2...

Hari ini aku ada appoitment dengan doktor gigi ku. Biasa la orang tengah nak melawa hehehe...lawa la sangat :-(...Aku sebenarnya sedang under treatment sebab gigi aku yg sakit hari tu kadangkala sakit semula. Maklum la ada saraf yg membengkak...so kena la aku hadir treatment bulan ke bulan :-(.

Appoitment aku jam 11.30 tengah hari, tapi macam biasa la aku ni kan terlebih puntual so sampai awal, jam 11.00 aku dah terpacak kat depan klinik hehehe...baik sungguh kan aku ni. Tapi aku tetap juga dipanggil untuk treatment jam 11.30 huhuhuhu....bukan apa ada pesakit yg terdahulu dari aku ada kat klinik tu.

Dah masuk dalam bilik rawatan pula, doktor tu asyik dok borak ngan aku. Doktor ni memang suka borak ngan aku pun hehehe...nurse2 dia semua baik2 ngan aku...dia orang kalau nampak aku datang excited giler "kak ct mai...kak ct mai " hahahah lawak kan...nampak sangat la aku ni memang becok :-)

Tepat jam 12.30 aku pun habis jalani treatment,elok jer keluar dari bilik rawatan terus phone aku berbunyi...tengok2 suami aku dah call...hish macam tahu2 jer Hubby aku ni kan ... So Hubby nak datang jemput aku balik la cayang bucuk ayang ni :-)

Memandangkan aku tak makan lagi dari pagi, so Hubby bawa gi lunch la...so jom layan la gambar menu kami yer :-)

Gambar yang terakhir tu pula gambar menu kami petang tadi. Cuaca yg tak berapa nak menentu kejap hujan kejap panas ni buatkan badan aku pun rasa seram2 sejuk ni...so teringin pula tekak ni nak makan cucur ikan bilis. So cargas gi dapur buat apa yg patut. Ini la hasilnya ... jom korang jemput makan yer :-)

nasi goreng ayam menu wajib aku setiap kali datang kat gerai ni
menu hubby nasi putih + daging merah + sup ayam
daging merah ni memang sedap secukup rasa gitu
menu petang kami cucur ikan bilis + carot cicah sos


6 comments:

Mrs.MH said...

u pakai braces ke?? :)

Siti Azlina Abdul Aziz said...

tak lah...tak pakai braces pun...tapi masalah gusi bengkak...ada pendarahan so kena la buat treatment step by step :-(

Jijahh @ f.k said...

vah vah vahh ,, tetiva jijah rasa lapar lakk ....

ieda said...

cabut gigi ye dik ..

ermm sedap tuu nasi grg ayam .. akak dah lama x makan nasi grg di kedai .. selalu tuu buat di rumah je ..

haaa jemput2 carrot tuu akak dah komen dlm fb .. sedap nampaknyeee :)

Siti Azlina Abdul Aziz said...

jijah lapar yer...jom kita makan yer :-)

Siti Azlina Abdul Aziz said...

kak ieda...ct tak cabut gigi pun...sebab yg masalahnya gusi ... gigi masih ok...so masih under treatment untuk menyelamatkan gigi tu...
nasi goreng ayam ni memang selalu ct order kalau ke kedai makan tu..sedan, murah dan sangat kenyang...a;a gambar cucur ikan bilis tu baru masuk jer gambarnya hehehe...