Thursday, October 6, 2011

GURU GANTI

gambar sekadar hiasan
Assalamualaikum...

Hari ni aku nak citer sikit...Pagi2 tadi aku dapat call dari SKBI Sekolah Kebangsaan Bertam Indah. Yang call tu ketua kerani kat situ yg aku panggil mami. Mami tanya sama ada aku dah kerja ker belum. Aku jawap belum dengan nada paling sedih huhuhuhuh....nampak sangat la aku ni minta simpati ahaks...:-)

Tiba2 mami kata Guru Besar yg suruh call ni. GB nak aku gantikan guru yg cuti akibat sakit. So sebulan jer la...dan yg best aku dapat mengajar subjek English untuk darjah 5 dan darjah 6.

So pada pukul 2.30 petang aku kena gi mengadap Pegawai PPD untuk amik surat perlantikkan. TQ kepada Hubby Chubby yg sudi bawa aku ke sana. Walau pun tengah sibuk Hubby sudi layan karenah gila kerja aku ni. So setelah selesai, tiba2 pegawai tu kata aku boleh mula esok ... aik macam tak percaya ni...sebab mami kata mula minggu depan. So apa pun esok aku akan mula mengajar di SKBI semula YES I'M BACK :-)

Tapi yang paling pentingnya aku dapat selalu berjumpa dengan anak2 asuhan ku dulu ...sukanya...bukan apa rindu giler kat anak2 kecik aku tu hehehe...TQ Allah...ini la rahmat di sebalik kesabaran ku...walaupun sebulan jer aku dapat berbakti....tapi keseronokkan aku tu macam setahun lamanya...TQ Allah...TQ Hubby...:-)

4 comments:

Jijahh @ f.k said...

wah ... tahniah ... selamat mengajar ..keje leklok okeh .... semoga bertambah lagi rezeki kamu di masa hadapan ...

Siti Azlina Abdul Aziz said...

TQ Jijah hehehe....insya Allah mudah-mudahan :-)

SayangSal said...

oww....alhamdulillah...sahabat......back to scholl again yer.....good luck......pasni....lewat ckit hapdet blog la nie gamaknya....:)

Siti Azlina Abdul Aziz said...

hehhe...tahu tak per :-) so korang kena tunggu la citer dari diri ku...:-)